donderdag 21 september 2017

Ibiza Retreat

Jaren geleden had ik het voornemen een yoga-meditatie-retreat op Ibiza te organiseren.
Ik ken de, voor mij, bijna perfecte locatie; weg van alle drukte en 'kijk-mij-nou'-gedoe, heerlijk vegetarisch eten, redelijk basic in materieel opzicht en daardoor een mooie motivatie om echt even los te laten, om te retreaten, dus om je terug te trekken uit je dagelijkse doen.

Het is er toen niet van gekomen en in de jaren erna zijn er zoveel aanbieders van retreats gekomen, dat ik het idee heb laten varen.
Inmiddels ben ik terug van een (less glossy ;-) retreat waaraan ik zelf deelnam. Ik vertel daarover in de yogalessen die ik geef omdat het een goed beeld geeft van wat traditionele yogabeoefening inhoudt. Over de reinigingsmethoden binnen hatha yoga, over karma yoga, verse groenten van eigen land, over yoga nidra (wat ik 2 weken lang dagelijks heb gedaan), over mantra-gebruik in je meditatie, en over stilte (dus zijn zonder telefoon, wifi, praten, lezen en schrijven).
Vaak is de reactie:"Zodra jij een retreat organiseert ga ik mee".
Ik ga er toch weer eens over denken. Inmiddels ken ik naast Ibiza ook mooie locaties in Portugal en Turkije, dus wie weet komt het er toch nog eens van.
Nederland kan uiteraard ook, maar hier is het weer wat onzekerder.

Laat maar weten of je ook mee wilt en stuur mij een email.
Lieve groet, Hanneke
 
Foto's copyright Hanneke Norbruis
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig