dinsdag 21 maart 2017

YOGA: YIN & SELF MYOFASCIAL RELEASE

In 2009 werd het 2e internationale fascia congres gehouden in Amsterdam.

Dat fascia (bindweefsel/connective tissue) een cruciale rol speelt is een inzicht dat pas de laatste 15 jaar geldt.

Onder masseurs deelden we videos van Guimberteau, Gil Hedley en Tom Myers (Anatomy trains) en onze belangstelling voor de Rolfing-methode was enorm.

Nieuwsgierig las en onderzocht ik verder en kwam daardoor in contact met yogadocenten Sarah Powers en Paul Grilley. Ik las hun boeken, bestudeerde de dvd's, volgde workshops yin en insight yoga en deed de 50 en 200 uurs teacher trainings bij Yogagarden Amsterdam.

Inmiddels geef ik al een aantal jaren yin yoga en verrijk de lessen met inzichten uit yoga filosofie, boeddhistische meditatie, Tao, chakraleer, meridianentheorie en ayurveda, een studie waar ik me momenteel in verdiep.

Ook o.a fysiotherapeuten en de fitness-industrie gingen aan de slag met de opgedane kennis zodat er nieuwe methoden ontwikkeld werden om het bindweefsel soepeler te maken, want stijf bindweefsel is pijnlijk. (Denk maar aan de onderrug, je nek en schouders). Kinesiotape (dat gekleurde tape) is daar een voorbeeld van. Een andere manier werd gevonden in hulpmiddelen als triggerpointballetjes en foamrollen. 

Bij Studio Norbruis gebruiken we hulpmiddelen als het rugstripje, rugrolletje, yogaboogje, hoofdstandbankje en foamrollen al jaren, en dit keer gaan we het toepassen in de yin-les.
Hoe zal dat zijn als we eerst een bepaald deel van het lichaam losrollen voordat we enkele minuten in een yogapose blijven? En wat gebeurt er als je met een lichaamsdeel langere tijd druk blijft geven op het hulpmiddel terwijl je zoveel mogelijk ontspant?

Zondag 2 april 2017 gaan we dat ervaren tussen 10.30u en 12.00u.
Iedereen kan meedoen, ervaring of lenigheid zijn niet van belang.

Studio Norbruis-leden kunnen deze les gebruiken als inhaalles.
€12,50 voor Studio Norbruis-leden (als je deze les als losse les gebruikt en niets meer in te halen hebt)
€18,50 voor niet-leden.

Maximum 15 deelnemers i.v.m het aantal foamrollen in de studio en neem, als je hebt, zelf oude tennisballen mee.

Je kunt je opgeven bij Hanneke: info@yoga-meditatie-zaandam.nl
SHARE:
BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig