zondag 27 januari 2019

Verdiepingscursus Kundalini Shakti

Dat yoga meer is dan alleen het uitvoeren van asana’s weet je wel.
Misschien beoefen je ook regelmatig pranayama en meditatie, maar hoe ga je nou dieper en verder?

Het is bekend dat wij slechts een klein deel van onze hersenen gebruiken. Chakra's zijn verbonden met bepaalde delen in onze hersenen en werken als schakelaars om de informatie die nodig is in die delen toegankelijk te maken.

De kennis over het bestaan van chakra's is al duizenden jaren oud en bekend in verschillende delen van de wereld. Het begrip chakra's is dus niet alleen beperkt tot één systeem.

Samadhi/ Nirvana/ Verlichting /Moksha
Bij een enkeling gebeurt Verlichting in een split second, maar bij de meeste van ons is daarvoor wel enige oefening nodig.
Vaak worden er in de omschrijvingen van workshops en retreats in prachtige superlatieven heerlijke resultaten beloofd tot verlichting binnen een week aan toe, maar dat ga ik niet doen.
Dat zou niet realistisch zijn, veel te pretentieus en bovendien niet respectvol naar al die yogi's die al eeuwenlang de weg naar het Hogere zoeken.

Mensen als Adyashanti, Mooji of Eckhart Tolle kunnen ons vertellen wat er gebeurde op dat bewuste moment en Adyashanti was zich er ook bewust van dat er a.h.w een heleboel nieuwe informatie op zijn harde schijf werd gedownload, maar verder is het niet uit te leggen.
Swami Satyananda Saraswati schreef: Degene die in woorden uit kan drukken wat verlichting is, heeft het doorgaans zelf niet ondervonden”.

In deze verdiepingscursus neemt Hanneke Norbruis je mee in de kennis van kundalini, mantra’s, chakra’s, pranayama, bhanda’s, nada yoga, ceremonie, de guna's, de 5 elementen, prakriti, hatha yoga, slow yoga, yoga nidra, kriya yoga en heel veel meer. Het is haar bedoeling dat het niet op het niveau van concepten blijft hangen (zoals vaak gebeurt), maar dat je het écht gaat voelen en begrijpen en dus zelf thuis kunt beoefenen.
Foto Menno de Haas 2018 @Hembrug Happening

Ondanks de vele 'nieuwe' ontwikkelingen op het gebied van yoga, meditatie en mindfulness, heeft Hanneke Norbruis de echte verdieping gevonden in de oorspronkelijke kennis van eeuwen terug. Lees hier meer over Hanneke en haar yogareis.

In het maart-april-nummer van Yoga International NL verschijnt een interview door Cathelijne Esser met Hanneke over het boek Kundalini Tantra door Swami Satyananda Saraswati.
Het uitgangspunt in elke workshop is een chakra: Mooladhara, Swadhisthana, Manipura, Anahata, Vishuddhi, Ajna en Sahasrara.
Iedere workshop is opgebouwd uit een theoretisch deel: wat betekenen al die begrippen die hierboven genoemd worden en wat hebben die met jouw leven op en buiten de yogamat te maken?
En een groter praktisch deel waarin we pranayama, meditatie en asana's uit de verschillende yogastijlen (zoals hierboven genoemd) zullen beoefenen. Bovendien gaan we leren mediteren met een mala en zullen we een (vuur) ceremonie uitvoeren waarna we lekker gaan zingen en, als je wilt, ook dansen en nog veel meer.

Let op: Dit is geen cursus Kundalini Yoga in de lijn van Yogi Bhajan!

Voor wie? Voel jij of weet jij dat er meer potentie in je zit, maar weet je niet zo goed hoe je daarbij kunt komen? Je bent bekend met asana's, pranayama en meditatie. Je bent yogadocent of in opleiding of je beoefent minimaal een jaar yoga. Als je twijfelt, neem dan contact op.

De cursus gaat voorlopig niet door.
Mijn leven is in een positieve stroomversnelling geraakt en daar wil ik me eerst op richten.

Locatie:
YOGA Hanneke Norbruis
Nicolaes Maesstraat 2-218
1506 LB Zaandam
Tel. 06 25413523 (anonieme bellers kunnen inspreken op de voicemail)
Of stuur een email
De website van YOGA Hanneke Norbruis Zaandam
Link naar dit blog.

Makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg,
Voldoende gratis parkeergelegenheid,
goed bereikbaar met de bus vanaf Zaandam CS
en op loopafstand van station Koog-Bloemwijk

# Er mogen geen geluidsopnames gemaakt worden
# Telefoons blijven uitgeschakeld in de kleedkamer
# Foto's maken in overleg met anderenSHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig