Hanneke Norbruis

Mijn naam is Hanneke Norbruis

Als meisje studeerde ik klassiek ballet aan de dansacademie, toch heb ik niet voor een leven als danser gekozen, mede doordat ik niet persé op de voorgrond hoef te staan.
Ik ben modevormgeving aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem gaan studeren,
waarna ik mij ruim 23 jaar vol overgave op een veeleisende en dynamische carrière in de kledingindustrie heb gestort.

De vele reizen die ik zowel zakelijk als privé gemaakt heb, zorgden ervoor dat de invloed van andere culturen, religies en levensopvattingen mijn horizon enorm verbreedden. Zodanig dat ik uiteindelijk het roer volledig heb omgegooid. Ik heb mijn etage in Amsterdam ingeruild voor een karakteristiek huisje in Zaanstad, waar ik de rust vond om bewuster in dit leven te staan.

Begin jaren '90 begon ik te mediteren. Zowel in mijn werk als mijn persoonlijke leven kreeg ik klappen te verduren en iets in me gaf aan dat ik moest gaan zitten. Ik ben gewoon begonnen, zonder boeken, zonder school, zonder leraar. Ik herhaalde melodische zinnen en oefende in vergeving en empathie. Jaren later, nadat ik wél lessen was gaan volgen en erover begon te lezen, begreep ik dat ik mantra's had gecreëerd en Metta en Liefdevolle Vriendelijkheid had beoefend. Aanvankelijk lag mijn interesse in de fysieke en alignment kant van yoga, vervolgens in Tibetaanse yoga en door de beoefening van Yin Yoga, begreep ik dat ik naar de oorsprong moest, zodat ik toch bij de Bihar School of Yoga terugkwam.  

In 2008 begon ik de rijkdom en wijsheid van yoga te delen. Lesgeven vanuit de eigen ervaring en bewustwording vind ik het meest inspirerend en ik mag mijzelf inmiddels een ervaren yogadocent noemen, al heb ik nog zoveel te leren .... En dus blijf ik mijzelf verdiepen d.m.v (bij)scholingen, workshops en (stilte) retraites, maar zeker ook door gewoon te zitten, en daarmee bedoel ik dus meditatie.

In mijn lessen richt ik me op de gemiddelde yoga-beoefenaar en komen alle tegengestelde energieën van ha-tha yoga aan bod; zon-maan, snel-langzaam, hard-zacht, mannelijk-vrouwelijk, dus ook flow als zonnegroeten, precisie en alignment, yin-yang, pranayama, filosofie, mindfulness en als sleutel in het geheel, meditatie.

In plaats van druk, druk, druk (de mantra die jong en oud bezigt), weet ik dat het voor iedereen haalbaar is om milder, tevredener en minder gehaast door het leven te gaan.


Om shanti (vrede), many ohms, Hanneke Norbruis
Lees hier meer over mijn yogapad.
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig