dinsdag 6 november 2018

Slow Yoga, zullen we eens vertragen?

Slow Yoga zijn lessen die Hanneke Norbruis ontwikkeld heeft vanuit de gedachte van duurzaamheid, waarin ook o.a Slow Food en Slow Fashion steeds meer aandacht krijgen.

In de lessen heeft ze de beoefening van yin yoga, restorative yoga, yoga nidra, healing yoga, mindfulness en klankschalen samengebracht.
Bewustwording is een belangrijke sleutel in haar lessen. Als je bewust leeft krijg je inzicht en kun je los-laten, ont-spannen. Ontspannen is toelaten van wat er is op dít moment.

'Verander de wereld, begin bij jezelf'. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar voor jou waarschijnlijk wel.

Maandag 20.30-21.30u
Vrijdag 9.15-10.45u
Kijk op YOGA Hanneke Norbruis, Nicolaes Maesstraat 2-218 (Vlakbij van Raaltenpark), Zaandam of stuur Hanneke een email.
Tot ziens en met warme groet, Hanneke Norbruis
SHARE:

zondag 4 november 2018

Vier de lichtmandala samen

Al eeuwenlang vieren en eren mensen wereldwijd, ongeacht cultuur of religie, het licht in donkere tijden. 
Vrijdag 16 november gaan we voorafgaand aan de beoefening van tratak(a) en yoga nidra een lichtmandala maken. 

Het Sanskrit woord mandala betekent cirkel en als je het woord ontleedt, dan staat manda voor 'het hoogste of het beste', en la betekent 'afronding'. Samengesteld betekent het dus 'de plaats waar de ware essentie zich bevindt'. 

Mandala's kunnen heel simpel zijn of juist uitermate gedetailleerd en kunnen op vele manieren gemaakt worden. Je kunt denken aan de gekleurde zandmandala's gemaakt door Tibetaanse monniken of aan mandala's gemaakt van zaden, granen en peulvruchten of bloemen.In de Wisdom Rising workshop van Lama Tsultrim Allione heb ik de transmissie mogen ontvangen in de Mandala van de Vijf Dakini's. Daarover een andere keer meer, maar de mandala was als volgt verbeeld tijdens die dag.

Vrijdag 16 november maak ik een mandala van glazen lichtpotjes waarop ik inspirerende teksten heb geschreven. Iedereen die die avond deelneemt kan iets in de mandala inbrengen; dat kan een bloem zijn, fruit, een mooie steen, voedsel voor Moeder Aarde (peulvruchten/granen zijn er in allerlei kleuren), een kaarsje, een gedichtje of wat je ook maar neer wilt leggen. Je mag datgene wat je inbrengt na afloop weer meenemen. 
We gaan het licht in de duisternis vieren, het licht over de duisternis, donker-en-licht, yin-en-yang, shakti-en-shiva, mannelijk-en-vrouwelijk, leven-en-dood symboliseren harmonie, balans, vrede, immers het één bestaat niet zonder het ander. 
De mandala-viering beëindigen we met een door Hanneke Norbruis geleide meditatie, en vervolgens gaan we over naar de beoefening van tratak (kijken in de vlam van een kaars), zodat we onze concentratie en focus nog meer verdiept hebben als we gaan liggen voor yoga nidra, de yoga van de slaap. 

Vrijdag 16 november 2018 
19.30-21.00u 
YOGA Hanneke Norbruis Zaandam www.yoga-meditatie-zaandam.nl 
Van tevoren aanmelden is wel raadzaam, want de maandelijkse vrijdagavond YOGA NIDRA bij onze studio is erg geliefd. Vrije inloop is overigens niet mogelijk.

Heb jij al eens aan een lichtcirkel meegedaan? Schrijf hieronder hoe die viering was, want hoe meer inspiratie, des te meer we samen kunnen vieren. Dank je wel!

Wil je meedoen? Dat kan, ook niet-leden kunnen meedoen. Je kunt je opgeven bij Hanneke per email


SHARE:
BLOGGER TEMPLATE DESIGNED BY pipdig